Huisafval vanaf 2016 per kilo betalen in Beverwaard

Een geheim rapport lekte gisteren uit op de gemeentelijke website van Rotterdam. Het zou gaan om een nieuw afvalbeleid de komende jaren voor Rotterdam. Proeftuin wordt de Beverwaard! Uit de stukken blijkt, die dus per ongeluk openbaar waren gemaakt, dat de wijze van berekening anders gaat plaatsvinden, namelijk per kilo, en als men beter met het scheiden van het afval omgaat in de Beverwaard is er een besparing mogelijk per huishouden.

Het rapport of notitie spreekt van een geheel vernieuwend concept om niet alleen te komen tot een betere verhouding van het afvoeren van huisvuil in geldelijke zin, maar ook te komen tot een schonere wijk Beverwaard die de laatste jaren steeds vuiler begint te worden.

Men spreekt van een unieke streepjescode gekoppeld aan een woonadres in de Beverwaard die uiteindelijk bij de gemeentelijke belastingen bekend is. Iedereen krijgt dus zo’n code. Hiervoor moeten wel de ondergrondse huisvuilcontainers en de groene kliko’s worden aangepast met een systeem die dus registreert. Op deze wijze kan men zien op jaar basis hoeveel huisvuil wordt weggegooid. Aan de hand van die gegevens krijgt men een naheffing. Wat de grens is in overschrijding qua kilo’s moet nog berekend worden.

Het kan ook zijn dat men een teruggave krijgt van de belastingdienst door zoveel mogelijk afval te scheiden. Het aanbod van papier en plastic containers word door het nieuwe systeem uitgebreid in de wijk.

De Beverwaardigheden heeft contact opgenomen met de gemeente over het lek in de website van Rotterdam, en over het rapport die dus geheel openbaar lag. Men was zeer erkentelijk over het melden hiervan, maar vroeg met nadruk om het rapport nog niet te publiceren. Openbaar maken doen we dus niet, maar citeren wel?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.