Antikraak bewoners in voormalig schoolpand Barkentijn

Voormalig schoolpand Montfoortverloop
Voormalig schoolpand Montfoortverloop

Vorig jaar werd er een schoolpand van de Barkentijn gesloten. Het pand, wat staat aan het Montfoortverloop, had geen genoeg leerlingen meer om het in stand te houden. De leerlingen die hier nog les kregen zijn elders ondergebracht in de overige twee locaties die zich tevens in de Beverwaard bevinden.

Het pand zelf kreeg nog een achterstallige onderhoudsbeurt, en werd overgedragen aan de eigenaar het Ontwikkellings Bedrijf Rotterdam (OBR). De toen nog aanwezige peuterspeelzaal in het pand, is inmiddels ook verhuisd! Na de oplevering heeft het OBR het schoolpand in beheer gegeven aan Villex. 

Wat het OBR voor ogen heeft met dit pand in de toekomst is niet geheel duidelijk, maar inmiddels heeft Villex de oude lokalen in de verhuur gezet op hun website. Voor € 350,= per maand is er een ruimte te huur van 100m2. De nodige voorzieningen ontbreken wel!

Deze vastgoedbescherming werd ook toegepast van het voormalige schoolpand aan de Oude Watering. Vreemd is ook nu weer, net zoals toen, dat omwonende niet op de hoogte werden gesteld van deze vorm van bewoning. Een bewoner meldt vandaag dat hij wel licht had gezien in het pand aan het Montfoortverloop. Hij dacht de eerste instantie aan krakers daar hij niet beter wist dat het pand niet gebruikt werd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.