Heet watertechniek om ongewenst groen te bestrijden in Beverwaard

Ongewenst groen, of in de volksmond onkruid genoemd, werd vandaag bestreden in de Beverwaard d.m.v. een nieuwe techniek. Overigens bestaat onkruid niet, het groeit op de verkeerde plaats, maar dat even terzijde.

In Beverwaard was een groenonderhoud bedrijf bezig in opdracht van de gemeente om het ongewenste groen te verwijderen op de verharding, zoals de looppaden in parken. Daar heeft men naar verluidt een milieuvriendelijker oplossing voor gevonden. Dus bestrijdingsmiddelen en het handmatig verwijderen, wat vaak tijdrovend was, behoort tot het verleden als we hen mogen geloven.

De machines die zij daarvoor gebruiken zijn voorzien van een innovatieve en milieuvriendelijke techniek. Het water met een temperatuur van boven de 100 °C verhit de celstructuur van de plant. Door deze temperatuurschok barst de cel-structuur van de plant kapot, zodat deze uiteindelijk dood gaat. Zo worden ook algen, mossen en onkruidzaad gedood, waardoor een preventieve werking ontstaat. Gemiddeld geven drie behandelingen per jaar voldoende resultaat.

DSC_1977 (Small)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.