Noodweer treft Beverwaard

Dreigende wolken boven de Beverwaard
Dreigende wolken boven de Beverwaard

Sommige bewoners hebben er niets van mee gekregen en sommige werden er wakker van. Het verwachtte noodweer barstte vannacht los rond de klok van twee uur, en duurde ongeveer tot drie uur.

Wie toch even een blik naar buiten wierp zag dat het daar bar en boos was! Er viel in een kort tijd bestek enorm veel regen. Vaak ging dit gepaard met behoorlijk veel gedonder van het onweer. Nee, leuk was anders.

Vanochtend vroeg konden we de balans opmaken in de wijk. De singels stonden overvol, en in de Cannenburgstraat lag een enorme plas met water. Overigens had het waterschap het waterpeil in de singels laten zakken met de komst van het vele regenwater.

Singels overvol met water
Singels overvol met water

Niet alleen Beverwaard kreeg het te verduren, want bij het Maasstad Ziekenhuis stond de rotonde onder water. Hier en daar lagen flinke takken op de weg. Populierenbomen zitten nu namelijk vol in het blad, en met de wind in combinatie met regen was er geen houden meer aan. De bibliotheek aan het Keizerswaard was ondergelopen en deze hield voor vandaag haar deuren gesloten.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.