Judovereniging Hashi heeft Grootmeester in Judo

Grootmeester judo Willem Hompus

Judovereniging Hashi in Beverwaard heeft een Grootmeester Judo in haar midden sinds kort. Hij is de eerste judoka binnen deze vereniging met deze graduatie in ruim zestig jaar van het bestaan!

Willem Hompus kind van de vereniging die in 1962 haar deuren openden in Oud IJsselmonde deed onlangs examen en hij slaagde voor zijn 6e Dan. De zwarte band die hij normaal droeg tijdens zijn lessen heeft hij ingeruild voor een rood-wit geblokte band! Hij begon zijn judocarière op zeer jonge leeftijd en is hier nooit weggegaan.

In 1970 werd hij lid van de Judo Bond Nederland (JBN), en in 1998 begon hij daar met zijn opleiding tot judoleraar bij diezelfde bond. Die geeft je de grootste groei als judoka, die mogelijk is in kennis, motivatie en stimulans, aldus Willem! Een trainingsclinic in het mekka van de judosport in Japan was er in 2010 om nog meer te leren in deze sport. Er volgden EK en WK wedstrijden in Europa in het Kata, en hierin werden successen behaald samen met zijn Uke (judopartner) door hem.

Inmiddels volgt een nieuwe lichting judoka’s bij Hashi ook een opleiding tot judoleraar, ook via de JBN. Onlangs behaalde twee van hen de status leraar A en B. De kennis van de judo wordt op deze wijze doorgegeven aan de nieuwkomers! Of die ook ooit Grootmeester gaan worden? Toch zonder al die fantastische judoka’s om je heen in de voorbije jaren is het dus wel gelukt om deze graduatie uiteindelijk te behalen, aldus de kersverse Grootmeester judo.

Twee judoka’s in het zonnetje gezet na behalen A en B status judoleraar

Afgelopen zaterdag 1 july was er een bandexamen voor junioren en senioren bij de judovereniging in Beverwaard! Allen slaagden, en dus weer een graduatie hoger.