Groot renovatie door Woonbron voor huurwoningen in Beverwaard

Renovatie ook aan de Nijenrodeweg

Woonbron gaat een groot deel van zijn woningen in Beverwaard verbeteren d.m.v. een grote renovatie! Als alles volgens plan verloopt gaat men medio februari van dit jaar beginnen met de renovatie aan de woningen die in meerdere straten van de Beverwaard staan.

Inmiddels hebben huurders van een van deze woonblokken een brief ontvangen met uileg wat hen de komende tijd te wachten staat. Hiermee gaat Woonbron de woningen energiezuiniger maken en krijgen de woonblokken ook nog eens een frisse uitstraling! Eerst zal men nog een proefwoning gereed maken zodat bewoners kunnen zien hoe het er allemaal uit gaat zien!

Het groot onderhoud gaat plaatsvinden aan woonblokken in de volgende straten. Nijenrodeweg en Nijenrodeplaats, Hillenraadstraat, Biljoenstraat, Bleijenbeekstraat, Waardenburgdam, Goederaadweg en de Neercanneplaats. Overigens gaat Woonbron niet tegelijk aan die woonblokken beginnen met het groot onderhoud. Woonbron benadrukt ook dat voor uitvoering van de plannen een meerderheid van de huurders hiermee wel akkoord moeten gaan!

Het groot onderhoud bestaat uit meerdere werkzaamheden! Zo worden de houtenkozijnen vervangen worden door kunststof. Deze worden voorzien van HR++ isolerend glas. Vernieuwing van de dakbedekking en de dakpannen, waarbij de dak isolatie wordt verbeterd! Vervangen van alle dakgoten en regenpijpen. Daarnaast kunnen huurders een keuze maken welke nieuwe voordeur geplaatst wordt waar veiligheidsbeslag in zit!

Verder worden er verbetering gepleegd aan de trappenhuizen, waar ook de postkasten worden vernieuwd en een videosysteem wordt aangebracht! De bergingen krijgen ook nieuwe dakbedekkingen, dit geldt ook voor de vrijstaande bergingen of die met de terrassen aan de woningen verbonden zijn. De hekwerken die toegang geven tot de terrassen worden ook venieuwd. De nu nog lichtkleurige beplating – aan de buitenzijde van de woningen – wordt vernieuwd en krijgt bij elk woonblok een andere nieuwe kleur!

Na deze renovatie vindt er een “Warme opname” plaats in de woning zelf! Hier wordt dan gekeken of er werkzaamheden nodig zijn aan douche, keuken of toilet.

Woonbron geeft aan dat de huren zullen stijgen door deze grote renovatie, en die ligt net onder de €12,= ! Toch verwachten zij, onder normaal gebruik van verwarming en ventilatie, dat de besparing in financiele zin hoger uitvalt dan die €12,=!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.