Beverwaard mogelijk in 2030 van het gas af

Twaalf Rotterdamse wijken aangewezen die óók van het aardgas af moeten.

Rotterdam – De gemeente heeft twaalf extra wijken aangewezen die wellicht volledig aardgasvrij kunnen worden. Dat is bovenop de vijf wijken waar nu al getest wordt. In de nieuwe twaalf wijken gaat onderzocht worden of ze in 2030 van het aardgas af kunnen, in 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn.

De Rotterdamse wijken en gebieden die verkend worden zijn: Zuidwijk, West, Ommoord, Noord, Zuid Midden, Kop van Feijenoord, Beverwaard, Hoogvliet, Kralingen, Lombardijen, Noordereiland en Hoek van Holland.

Er worden al vijf Rotterdamse wijken gebruikt als proeftuin. Dat betekent dat de aanpak om aardgasvrij te worden, hier wordt getest. Het gaat om Pendrecht, Bospolder-Tussendijken, Korendijk, Heindijk en omgeving, Prinsenland/Het Lageland, Rozenburg en Reyeroord.

Bij de selectie van de 12 verkenningsgebieden is onder meer gekeken naar een collectieve warmteoplossing, de staat van het gasnet, nabijheid van duurzame bronnen zoals warmtenet, planning van werkzaamheden in de grond (vervangen riolering en leidingen), bezit van woningcorporaties, nieuwbouw, aantal gasaansluitingen en herstructureringsopgaven. Net zo belangrijk is de draagkracht in buurten: kunnen bewoners ook investeren in hun huis of pand.

Lees meer op de site van de gemeente Rotterdam.

Bron: Havenloods

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.