Brand in oude leegstaande woning aan het Dijkje

Brand in oude leegstaande woning aan het Dijkje (Bolnes)

Woensagavond laat kon de brandweer uitrukken naar het Dijkje gelegen op de gemeentegrens met de Beverwaard(Rotterdam) en Bolnes (Ridderkerk).

Al langere tijd zijn er problemen met deze vrijstaande en onbewoonde oude woning. Het is een tijdje gekraakt geweest waarbij er toen flink wat rotzooi is getrapt! De waterleiding werd, om een voorbeeld te geven, van de muren gesloopt. Het water liep de woning uit, volgens een omwonende! Te zien is dat  er sporen van brandend materiaal uit de woning is gehaald door de brandweer tijdens de brand van woensdagavond.

De omwonende die deze website sprak vreest dat het een keer goed mis gaat ondanks dat er nu hekken omheen staan met een verkoopbord erop dat het kavel te koop is. Eigenlijk stellen die hekken dus niets voor, iedereen kan zo het terrein oplopen! Die kwamen er te staan na de krakers eruit zijn gezet en het kavel te koop werd gezet vorig jaar in 2019.

Verbrand meubilair ligt in de tuin

Koop je dit kavel dan krijg het huis er gratis bij!  “Dus het zal nog lang gaan duren voordat het verkocht wordt vreest diezelfde omwonende”. De kosten om het huis te laten slopen zal de verkoop van het kavel tegenhouden? Tevens staat er een schuurtje tegenaan gebouwd waar asbest op ligt, daar wil je toch geen brand in hebben voor de omgeving?

De eigenaar van het kavel, die buiten de ranstand woont, is op de hoogte gesteld van de brand en inmiddels zijn de ramen op de benedenverdieping dicht getimmert met houtenpanelen, wachtend op de volgende brand?

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.