Gezeur om wie nu de Oostdijk maait

Oostdijk uitzichtloos
Oostdijk uitzichtloos

Bewoners zijn het gezeur zo langzamerhand zat door de instantie die verantwoordelijk is voor het maaien van de Oostdijk!

Vorig jaar kwam er al een actiegroep op Facebook in opstand tegen het verdwijnen van de schapen in Oud IJsselmonde. Jarenlang onderhielden deze wollige viervoeters met hun geblaat en drang naar het eten van gras de dijken langs de rivier de Maas. Het gebied dat werd begraast reikte ver tot de brug van Alblasserdam. Nu, schapen zijn weg en het landelijk karakter is verdwenen.

Daar kwam dus een eind aan in 2014, en de inzet van machines moesten de schapen gaan vervangen. Hooguit twee keer per jaar wordt er nu gemaaid en daardoor ontstaan problemen bij kruispunten van wegen door het hoge gras welke tot op heden nog steeds niet is gemaaid.

Zeer zeker ontstonden er problemen toen vorig jaar de maand september nogal nat verliep. Grove schade aan de dijken traden op, omdat er toen nog gemaaid moest worden. Volgens een wel ingelichte bron mogen er eigenlijk niet met machines van dat kaliber over de dijk gereden worden!

De laatste dagen zijn er vragen richting het Waterschap van de Hollandse Delta gegaan vanuit bewoners wanneer er nu gemaaid gaat worden? Op dit moment zijn kansen op ongevallen op kruispunten op de dijken erg groot. Bestuurders zien elkaar niet aankomen door het te hoge gras! Extra opletten dus! De verantwoordelijkheid v.w.b. de verkeerssituatie wordt afgeschoven naar de Gemeente Rotterdam, terwijl het onderhoud van de dijken toch echt ligt bij de WHD.

Dit laatste klopt ook wel, want elders in IJsselmonde heeft de Gemeente Rotterdam de kruispunten wél overzichtelijk gehouden, ondanks dat in de middenbermen het gras ook hoog staat.

Het Facebook “Schapen terug aan de Oostdijk” heeft geen goed woord over omtrent deze gang van zaken. Als de schapen er nog hadden gestaan hadden we dit gezeur allemaal niet gehad! Jarenlang was er een strak begraasde dijk waar niets op aan te merken viel.

Fotobron: FB Oud IJsselmonde.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.