100 jaar oud klushuis te koop op vervuilde grond

Er staat een oud huis te koop naast de Beverwaard. Of deze tot de Beverwaard behoort valt te betwijfelen, maar de postcode van dit huis aan het Dijkje 476 valt onder Rotterdam volgens de makelaar.

Al jarenlang staat het huis verscholen achter hoge struiken, en als je er tijdens de donkere avonduren langs liep dan zag je een flauw lampje branden in een gedeelte van het huis. Nimmer zag je de bewoner, maar er stond wel een auto op het erf met daarop een caravan.

Die verdween onlangs samen met haar bewoner(s), want ineens werd het huis ontruimd en werd er een bordje te koop opgeplakt. Het huis stond te wachten op een koper die handig was in het klussen en om zou om te bouwen tot een mooi stulpje. We zijn inmiddels een paar maanden verder, en dan wordt men toch nieuwsgierig. Zolang leeg blijven staan is nooit goed, zeker niet voor zo’n oud huis?

Afgezien dat er al een raam stuk was, staat het huis nog steeds te koop! Overigens is er geen bron aanwezig voor warm water of centrale verwarming. Toch bleek er uiteindelijk een koper zich aan te dienen, en werd het huis bij de makelaar op de website onder voorbehoud verkocht!

Wie er vandaag weer langs loopt zal zien dat er nog geen nieuwe eigenaar is. Het klushuis, volgens de makelaar, zal misschien ook nooit een nieuwe eigenaar krijgen. Op het verkoopbord van de makelaar staat nu een handgeschreven tekst bij. “Grond vervuild”, Nieuwbouw uitgesloten. Waarschijnlijk heeft dat de koper afgeschrikt? Waarmee de grond vervuild is tijdens die honderd jaar dat het huis er staat wordt niet vermeld, maar des te nieuwsgieriger wordt je wel van deze vermelding. De vraag is nu eerder of dit 100 jaar oude klushuis ooit verkocht gaat worden?

 

 

 

2 antwoorden op “100 jaar oud klushuis te koop op vervuilde grond”

 1. Mensen.. willen nog weleens dom reageren daarop..
  Een tien meter diepe grondkering in de grond slaan..
  Het hele terrein asfalteren.. of beton storten..
  Een zes meter hoog hek er omheen..
  Met op elke hoek een ”….” toren..
  Wat ”porta- cabins” er op..
  Of wat caravans..
  Met wat leuke.. planten bakken..
  Zo.. doet Opa Leo dat,,

 2. Zolang de pannenlijn.. voor zeg 90% in orde is.. is het haalbaar.. om..
  Maar zolang de betweters.. (beweren) dat verkopen niet ”mag”..
  En die vervuiling beperkt zich dus (niet) alleen tot eronder..
  Dus is die leegstand.. in feite gewoon asociaal..
  Tot er zich een multinational aanmeld als..
  Dan staat er binnen de kortste keren..
  Een milieu vervuilend bedrijf..
  Opa Leo..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: