Gemeente zit opgescheept met Heilige Meeuw in Beverwaard

De Heilige Meeuw het kunstwerk dat in 2019 in het park bij de Schinnenbaan werd geplaatst blijft er voorlopig nog even liggen! Vorig jaar nam de buurt afscheid, maar de vogel is nog steeds niet weggevlogen!

Over kunst bestaat altijd wel discussie, het is mooi of het is lelijk? De meningen waren daarover dan ook verschillend onder de bewoners van de Beverwaard nadat de Heilige Meeuw geplaatst werd in dit park in het najaar van 2019. Een ijzeren bouwwerk met felle kleuren die een meeuw voorstelde waar de kinderen op konden spelen!

De Heilige Meeuw werd met een startbudget van €150.000 via CityLab010 gemaakt! Het moest een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard zijn. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten. Dat werkte, want er waren regelmatig kinderen aanwezig in het park die aan het klimmen en klauteren waren op dit kunstwerk die uiteindelijk voor 1 jaar zou blijven liggen tot het najaar van 2020. De evenementen rondom de meeuw werden nooit gerealiseerd zoals werd voorgesteld in een bijeenkomst!

Het was dus de bedoeling dat dit kunstwerk, bedacht door een stedenbouwkundige van de gemeente Rotterdam via ObeCity, weg zou vliegen in 2020 naar een andere locatie in Rotterdam. Hoewel de Heilige Meeuw langer bleef liggen dan de vergunning van 1 jaar werd de aanvraag in 2020 nooit gehonoreerd door de gemeente Rotterdam. Een formaliteit op papier.

Het is eind augustus 2022, de organisatie achter de Heilige Meeuw neemt samen met bewoners feestelijk afscheid van het kunstwerk met de mededeling dat de meeuw weg zou vliegen uit de Beverwaard. Waarheen dat was (nog) niet bekend!

Als er eind 2022 naar gevraagd wordt bij de gemeente Rotterdam wanneer de Heilige Meeuw nu wegvliegt uit de wijk Beverwaard komt men tot de conclusie dat de organisatie achter de meeuw ObeCity opgeheven is?

Zo te zien is de organisator van de meeuw zelf wel weggevlogen, ze zijn niet meer bereikbaar, en de stedenbouwkundige bedenker van de Heilige Meeuw werkt niet meer bij de gemeente Rotterdam. Ook de website van ObeCity is uit de lucht! Niemand binnen de gemeente weet er iets van hoe het nu verder moet, maar men is wel bezig om het juiste persoon te vinden om de Heilige Meeuw te verplaatsen naar een andere locatie. Wordt vervolgd!

%d bloggers liken dit: