Aanpak slecht fietspad door bezuinigingen op lange baan geschoven

Brom/fietspad weer opgelapt

Delen van het fietspad op de geluidswal langs de A16 zijn weer opgelapt. Of het ooit tot een grote aanpak komt van die slechte delen af te geraken is nog maar de vraag?

Vorige week werd deze website benadert door een gebruiker van het (brom)fietspad! Gaten, hobbels, scheuren, en deels slecht verlicht waren de klachten. Dit alles besloot de gebruiker om het fietspad maar te mijden. Ze moest daardoor een redelijk stuk omrijden om thuis te geraken, want ze was bang dat ze ooit een keer een flinke smak zou maken!

Toch besloot ze op aanraden, nadat deze website vernam dat er aandacht is voor het fietspad, om een melding te doen van de slechte delen van het  fietspad richting de gemeente.

Het antwoordt: Door bezuinigingen kan de gemeente geen maatwerk meer leveren, en hierdoor moet men keuzes maken. De ergste locaties in de woonwijk krijgen daarom voorrang. Het fietspad langs de A16 valt daar niet onder. Wegonderhoudsplannen aan de riolering heeft prioriteit. Kortom er is dus geen geld voor een goede opknapbeurt voor het (brom)fietspad, maar als de mogelijkheden er zijn wordt deze meegenomen?

Het fietspad ligt er al jaren slecht bij, door verzakkingen en scheuren is juist het laatste deel richting Oud IJsselmonde een groot gatenfestijn die ook nog eens onverlicht is! Grote voertuigen die onderhoud plegen in het gehele park, en met name over het (brom)fietspad zijn daar ook debet aan. Met de donkere maanden in het vooruitzicht is het geen pretje om daar te gaan fietsen?

Toch was er vorige week ineens een lichtpuntje. De gaten zijn inmiddels opgelapt door er asfalt in te leggen. Of dat de oplossing is zal de toekomst moeten uitwijzen. Hiermee is een fietsritje over de geluidswal iets dragelijker geworden! De laatste keer dat het werd opgeknapt dateert uit september 2015!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.