Aluminium opbouw op onbekend jacht getakeld

Voorbijgangers zullen deze week wel opgekeken hebben toen ze langs het terrein van Ned Marine Services, op de grens van de Oostdijk met Ringdijk, passeerden. Op de scheepswerf die offiecieel is gelegen op Ridderkerks grondgebied lag een enorm lang wit casco! Het blijkt om een jacht te gaan die daar verder wordt opgebouwd!

Hoewel er verder nog geen details voorhanden zijn mogen we ervan uit gaan dat dit casco door NMS in de loods is gebouwd. Het jacht is hooguit 50 meter lang, en draagt nog geen naam op de boeg die erg spits is.

Vandaag was er een takelklus te bewonderen die uitgevoerd werd door het bedrijf Mammoet. Rond kwart voor elf stonden er twee grote takelwagens klaar om de opbouw voor het jacht te plaatsen op het schip. Een klus die zo te zien uit meerdere delen bestond. Deze delen bestonden nagenoeg uit aluminium!

Volgens een werknemer zal het jacht over ongeveer een maand klaar zijn. Het zal zeker een groter spektakel worden als het jacht dan te water wordt gelaten, of op andere wijze verplaatst gaat worden?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: