Geen extra aanpassing voor verkeersveiligheid gevaarlijk kruispunt

Kruispunt Rhijnauwensingel met de Sandenburgbaan

De Rhijnauwensingel met de Sandenburgbaan is een onoverzichtelijke kruispunt. Het is telkens weer een verrassing als weggebruikers dit kruispunt passeren of zij op tijd het rechtskomende verkeer op tijd aan zien komen. Voorzichtigheid is dus daar geboden, maar toch gaat het daar vaak mis!

Een paar weken geleden nog vond daar een aanrijding plaats met een fietser. In het verleden een ongeval met een fietser die uit zijn benarde positie moest worden bevrijd. Telkens gaat net het goed, maar soms dus ook niet.

De gemeente werd benadert of zij toch iets konden betekenen om de veiligheid te vergroten op dit onoverzichtelijk kruispunt. Niet alleen voetgangers en fietsers gebruiken dit kruispunt maar ook het gemotoriseerde verkeer. Vaak wordt je ook verrast door gemotoriseerd verkeer over het voetpad, helaas bieden de rood-witte paaltjes geen oplossing omdat deze juist vaak niet omhoog staan!

De gemeente liet weten geen extra verkeersmaatregelen te nemen, maar geeft wel aan dat dit een bijzondere hoek is. Volgens de gemeente is de situatie voor alle weggebruikers duidelijk en voldoet de weginrichting aan de normen die de gemeente hanteert.