Gebiedscommissie boos om plannen megaparkeergarage in IJsselmonde

Parkeren op P+R Beverwaard en gratis met tram naar de Kuip
Parkeren op P+R Beverwaard en gratis met tram naar de Kuip

Onlangs wees de Beverwaardigheden de voorzitter van de Gebiedscommisie, dhr. N. Swaneveld,  in IJsselmonde op de komst van de megaparkeergarage op de plaats waar nu het oude Clara ziekenhuis op dit moment wordt gesloopt. Deze heeft nu een boze brief gestuurd naar het Stadsbestuur van Rotterdam over de nadelige gevolgen van zo’n megaparkeergarage aan de Olympiaweg voor IJsselmonde tijdens de wedstrijddagen van Feyenoord.

De voorzitter vreest een nog grotere chaos in zijn gebied als de plannen doorgaan als de parkeergarage er daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Overigens is het de bedoeling dat Feyenoord zelf voor de kosten opdraait en niet de belastingbetaler in Rotterdam.

Het nieuwe stadion moet circa 70.000 plaatsen gaan bevatten, en het parkeeraanbod moet daarop afgestemd worden. Swaneveld is bang dat IJsselmonde na de realisatie helemaal klem komt te zitten op de wedstrijddagen, want er komen dan 3000 voertuigen IJsselmonde in. Men gaat al uit van 25 wedstrijden per jaar. Dat is nog exclusief interlands en/of een finale van de Champions of Europa League. Het vernieuwde stadion zal dan ook de concurrentie aangaan met andere stadions om concerten erin te organiseren. Wegen lopen nu al vol voor en -na de wedstrijd in de wijken rond het stadion in Charlois, Feyenoord en IJsselmonde.

Het plan druist ook in tegen de maatregelen die het vorige Stadsbestuur nam! Het op afstand parkeren werd gestimuleerd. Zo werd er gratis openbaar vervoer voor de fans van Feyenoord aangeboden mede gelet op het feit dat controle bijna onmogelijk was in de speciale trams die richting de Kuip reden, dit i.s.m. de RET en Feyenoord zelf.

Het gebruik van de P+R aan de Beverwaard blijkt nu ook een steeds belangrijkere rol te gaan spelen en een onmisbare schakel te zijn, want van deze parkeergelegenheid wordt veel gebruikt gemaakt dit voetbalseizoen. Extra trams worden ingezet richting de Kuip, en de overweging bij de RET om nog meer voertuigen in te zetten is bespreekbaar omdat de capaciteit te weinig blijkt te zijn. De 500 plaatsen op het parkeerdek boven de tramremise biedt een uitstekende gelegenheid voor de fans om op afstand te parkeren. Daarnaast is er nog eens een parkeerterrein van 2000 plaatsen beschikbaar naast de P+R Beverwaard.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.