Film ‘Marina’ in theater Islemunda

Filmtheater Islemunda
Filmtheater Islemunda

Houd u van Italiaanse muziek? Dan moet u deze film gaan zien over het leven van de Italiaanse zanger Rocco Granata met zijn wereldhit ‘Marina’ in het theater van Islemunda op 7 januari.

Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een bergdorpje in Calabrië. Op een dag neemt zijn vader Salvatore een moedig besluit: hij wil een betere toekomst voor zijn gezin. En België is het beloofde land… Rocco’s vader werkt in de steenkoolmijnen van Waterschei. Zijn plan: als een rijk man naar Italië terugkeren. Maar al na een jaar laat hij zijn hele gezin naar Limburg overkomen.
Rocco groeit op in een vreemde omgeving met een rare taal en een andere cultuur. Als rebellerende jongeman zoekt hij – tegen de wil en overtuiging van zijn vader – een uitweg in de muziek én in de liefde. Hij volgt zijn hart om een eigen droom te realiseren.

Marina, mede geproduceerd door de gebroeders Dardenne, was een hele dikke hit in de Belgische bioscopen. Een sfeervolle biopic die niet alleen de melancholie en het leed van Italiaanse immigranten laat zien, maar u ook zingend de zaal uit laat komen. Gegarandeerd!
Marina, Marina, Marina… Het kan haast niet dat u Rocco Granata’s tijdloze hit niet mee kunt zingen. En anders lukt het u wel na het zien van deze film.

Woensdag 7 januari 2015 – aanvang 20:00 uur – ‘Marina’

Ook op 7 januari de film ‘Midden in de Winternacht’

Familiefilm naar het boek van Andreas Steinhöfel over het jongetje Max dat op een nacht een pratende eland in zijn schuur vindt. De stem van eland Moos is ingesproken door Jeroen van Koningsbrugge.

De film van woensdag 7 januari 2015 is echt een winterfilm: veel sneeuw en winterlandschappen en een verhaal dat niet té lang ná Kerstmis nog best verteld kan worden.
Een week voor kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland, genaamd Moos, blijkt te kunnen praten! En dat niet alleen, hij werkt ook nog eens voor de Kerstman. Moos maakt altijd de testvluchten met de Kerstman, voordat de rendieren het echte werk doen met kerst. Helaas is Moos de controle over de slee verloren en is de Kerstman ver weg van hem neergestort. Dus nu moet hij vliegensvlug de Kerstman vinden, anders krijgt niemand een kerstcadeautje dit jaar. Zal het Max en Moos lukken de Kerstman te vinden en de slee op tijd weer in de lucht te krijgen?

Woensdag 7 januari 2015 – aanvang 14:00 uur – ‘Midden in de Winternacht’

Vertoningsadres:
Cinema Islemunda
Herenwaard 17
3078 AK Rotterdam
Tel: 010 -2680373
http://www.islemunda.nl/home/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.