Twee verdachten meegenomen na handgemeen groep jongeren Rhijnauwensingel

Rond half vijf maandagmiddag liep een groep jongens, van ongeveer tien tot twaalf personen, op de Rhijnauwensingel. Deze hadden een nogal luidruchtig gesprek onderling. Niet veel later liep dit uit op een handgemeen tussen een aantal van de jonge mannen. Toen het echt dreigde uit de hand te lopen arriveerde de politie ter plaatse. Deze maande de groep tot stilstaan om te zien wat er aan de hand was.

Na wat heen en weer gepraat, en verhoor bij een aantal van de jonge mannen werd er uiteindelijk een verdachte meegenomen naar het politiebureau. Niet duidelijk is waar de onenigheid over ging. Toch laaide de onrust even later weer op en moest de politie weer ingrijpen. Dit keer met vier voertuigen en een helikopter boven de wijk. De jongemannen bleven maar over en weer schelden tegen elkaar. Rond half zes keerde de rust terug op de Rhijnauwensingel nabij het winkelcentrum.

Update 6 januari: De politie moest twee keer ingrijpen op de Rhijnauwensingel bij die tweede ingreep ging het om omstanders die zich met de zaak gingen bemoeien. De wijkagent laat verder weten dat deze zaak met betrokkenen op het politiebureau is afgehandeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.