Figuranten uit onze wijk maken zich op voor Mariniers oefening in Beverwaard

Afgelopen avond was het dan zover.! Na de aankondiging op het Facebook Beverwaard Magazine om te figureren met de Mariniers in hun oefening van aankomende weekeinde kwamen geïnteresseerden bijeen in een pand in het winkelcentrum aan de Oude Watering

Daar kreeg men uitleg van Sergeant, v. Wijtvliet over de oefening die van 12 t/m 15 juni duurt in IJsselmonde waarvan een groot deel in de Beverwaard. Oefeningen van de mariniers zullen plaatsvinden vanaf het Eiland van Brienenoord, op het oude Verolme terrein aan de Oostdijk, en in de wijk Beverwaard zelf. Het hoogte punt van de oefening ligt maandagmorgen vroeg rond de speeltuin de Stormpolder. Een gecombineerde groep mariniers van de van Ghent kazerne uit Rotterdam, en vanuit Doorn zullen hier aan deelnemen, en zal de Stormpolder aanvallen. Natuurlijk gaat het om een oefening die zo echt mogelijk de situatie benadert, en er zal met losse flodders geschoten worden.

Briefing met sergeant, Van Wijtvliet
Briefing met sergeant, Van Wijtvliet

Deze mariniers zult u op een bepaald moment in het aankomende weekeinde ook door de wijk Beverwaard aantreffen samen met de figuranten die vanavond bijeen waren bij de briefing die plaatsvond. Vrijwilligers meldde zich spontaan aan. Zo zal er in het winkelcentrum een interactie gaan plaatsvinden met bewoners die tot deze oefening behoren. Kortom er zijn Beverwaarders die een serieuze rol gaan spelen tijdens deze oefening met de mariniers.

De communicatie machine heeft de laatste dagen op volle toeren gedraaid via het Facebook van de Beverwaard, en andere websites. Er is geflyerd door defensie in betreffende delen waar men de oefening houdt, waarbij aangetekend moet worden dat er waarschijnlijk nog een flyer in de bus kan vallen in deel van de woonhuizen naast Verolme terrein aan de Regenboogkade.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de oefening kijk dan eens regelmatig op het Facebook Beverwaard Magazine.    

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.