Beverwaard loopt warm voor oefening van Korps Mariniers

Mariniers oefening tijdens Havendagen.
Mariniers oefening tijdens Havendagen. Aankomend weekend in Beverwaard

“Beverwaard loopt warm voor oefening van Korps Mariniers aankomend weekend”. Gebiedsmanager Marcel Dekker benadrukt nog eens dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk bewoners ervan op de hoogte zijn.

“Het korps informeert de wijk op verschillende manieren voor een optimale kennis van wat er zal plaatsvinden. Vertel het iedereen die je ziet en kent, in je straat, bij school en aan tafel thuis vooral tegen de kinderen. De oefening is iets heel bijzonders en ook wel een beetje spannend, en je mag zelfs een rol spelen. Laat je dus niet verrassen als er mariniers door je straat lopen en laat je goed informeren.”

Altijd al de Korps Mariniers van dichtbij willen meemaken? Van vrijdag 12 tot maandag 15 juni oefent het Korps
Mariniers als onderdeel van de opleiding in IJsselmonde en vooral in onze wijk Beverwaard!

UNIEKE KANS! Wil jij een rol vervullen tijdens een patrouille, een demonstratie of s’nachts? Meld je dan aan via dit event en kom op woensdagavond om 20.00 uur naar het Winkelcentrum Beverwaard en ontmoet de sergeant in het leegstaande pand naast Verhage. Daar volgt een briefing! Er is in ieder geval behoefte aan en plek voor minaal 40 Beverwaarders. De sergeant vertelde ons net dat 100 deelnemers ook goed is!

Let op! Je moet wel ouder dan 8 jaar zijn om mee te doen.

Verdere info:
De Mariniers lopen met volledige bepakking en wapens en geen echte munitie door de straten van Beverwaard. Informeer zoveel mogelijk mensen en bijvoorbeeld uw kinderen zodat het geen verrassing is.

Hieronder lees je de officiële brief die verspreid zal worden in diverse straten in Beverwaard. RTV Rijnmond informeert jullie, Like je Wijk en andere media zo goed mogelijk. Onderaan staat het telefoonnummer wat gebeld kan worden als er vragen zijn.

————————–————————–

Officiële brief van Korps Mariniers:

Bij deze wil ik u informeren over een oefening van het korps mariniers die binnenkort in en rond uw woonomgeving wordt uitgevoerd. De oefening wordt gehouden in het kader van een mariniersopleiding en heeft als doel om de mariniers op en vanaf het water te laten oefenen in ‘echte woon-, werk- en leefgebieden’.

Rotterdam en haar bewoners betekenen veel voor het korps mariniers en in dit kader draagt de oefening ook bij aan de zichtbaarheid van ‘hun’ mariniers bij de Rotterdammers.

Hoewel de oefening voor de mariniers vele voordelen kent, zou dit u als bewoners van dit gebied tot (geluids)overlast kunnen zorgen. Dit omdat er bij sommige scenario’s met losse munitie geschoten zal worden. Logischerwijs zal dit tot een minimum beperkt worden en zult u verder niet onnodig gehinderd worden in uwdagelijkse bezigheden. Het kan wel tot ongewone straatbeelden leiden omdat de mariniers wapens en militaire uitrusting dragen.

De oefening zal uw woonomgeving aandoen van:

12 juni 16:00 uur tot 15 juni 10:00 uur.

Verder is het voor u belangrijk om te weten dat op 15 juni
Speeltuin de Stormpolder wordt aangevallen en dat hierbij losse munitie wordt gebruikt.

Het is begrijpelijk dat u het interessant en leuk vind om bij deze unieke oefeningen te komen kijken. Dit is geen probleem, maar voor uw eigen veiligheid zult u hierbij mogelijk op enige afstand van het daadwerkelijke scenario gehouden worden.

Voor de oefening is toestemming verleend door de betreffende autoriteiten.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met 010- 4539 283.

Met vriendelijke groet,

Hoofd afdeling loopbaanopleidingen Korps Mariniers

Bron; via Like je Wijk, Facebook Beverwaard Magazine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.