Speeltuin “de Stormpolder” doelwit mariniersoefening

Mariniers bestormen de Stormpolder
Mariniers bestormen de Stormpolder

Maandagmorgen vroeg hebben mariniers in opleiding, van de van Ghentkazerne uit Rotterdam, de Speeltuin de Stormpolder bestormd. Dit was een onderdeel van hun opleiding tot marinier.

Het hele weekend waren zij te vinden in en rond IJsselmonde waarvan meerdere scene’s zich in Beverwaard afspeelden. Ze waren in de straten van de wijk te zien, en in het winkelcentrum. Bij een aantal van die in elkaar gezette scene’s waren ook bewoners van de Beverwaard in betrokken. Zo werd er een persoon tijdens een nachtelijke oefening gearresteerd, en ging er een groep Beverwaarders demonstreren. Dit om de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen als training voor de mariniers.

Om 7:00 maandagmorgen zagen bewoners, waaronder ouders met hun kinderen, de mariniers langzaam en tactisch oprukken naar de Stormpolder. Van alle kanten werd het terrein omsingeld. Daarbij werd geschoten vanuit geweren met losse flodders, waarvan ook uit een mitrailleur. Een beetje herrie die niet zo lang duurde, maar voor de toeschouwers een duidelijk signaal dat de bestorming was begonnen. De denkbeeldige vijand die de Stormpolder had ingenomen werd uitgeschakeld. Na drie kwartier was het schouwspel voorbij, en keerde de rust weer in de Beverwaard na een lang weekend die in het teken stond van de Mariniers.

Verder kunnen alle betrokken instanties, die met deze oefening te maken hebben gehad, tevreden terugkijken. Zowel van de kant van de Mariniers als van de gemeente is er van alles aan gedaan om deze unieke oefening tot een goed einde te brengen, en de overlast tot een minimum te beperken. De communicatie is via meerdere kanalen verlopen naar de bewoners via websites, Facebookpagina’s, flyers, en zelfs met tekstborden langs de wegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.