Fietspad in randpark A16 in slechte staat

Fietspad randpark langs A16 Beverwaard

Wat is de naam eigenlijk het park langs de A16? Na de groen ingreep die een aantal winters in beslag nam tussen 2014 – 2016 zou er nog een naam verzonnen worden, eigenlijk is daar niets meer van vernomen!

De ingreep t.a.v. het groen zorgde voor veel onrust onder de bewoners en gebruikers van het park daar er veel bomen gekapt werden, maar op dat punt is het allemaal wel weer goed gekomen! Het park, die een groene long vormt langs de Beverwaard, tussen de bebouwing en de snelweg is in trek bij hondenbezitters die daar hun viervoeter vrij kunnen laten loslopen.

Het geldt niet voor de voet en fietspaden in dat zelfde park. Het is nu versleten nadat het werd aangelegd in de jaren “80 van de vorige eeuw. Debet zijn hieraan de boomwortels, verzakkingen, en de laatste jaren door grote machines die het groen onderhouden. Die rijden alles kapot en het wordt alleen maar erger.

Wie nu per (brom)fiets het ruim één kilometerlange fietspad afrijdt merkt dat het geen pretje is. Laverend tussen alle putjes, verzakkingen, en scheuren bereikt men wel uiteindelijk het einde van het fietspad bij Oud IJsselmonde. Daarbij aangetekend dat het in de avonduren gedeeltelijk onverlicht is! Als we lezen in het uitvoeringsplan Stadsbeheer 2015-2018 gebied IJsselmonde dan zien we dat een fikse opknapbeurt voor dit fietspad en voor de voetpaden in het park nog niet aan de orde is! Bewoners kunnen klachten aan de wegverharding wel melden via 14010 of via de Buiten Beter App van de gemeente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.