Facelift voor onderdoorgangen Meezenbroekstraat en Wickenburgstraat

Nieuw ontwerp onderdoorgang door DaF

De drie onderdoorgangen van de hoogbouwwoningen aan de Meezenbroekstraat en Wickenburgstraat  worden vernieuwd, dat meldt Woonstad, de eigenaar van de woningen!

In 2013 ondergingen de trappenhuizen van deze woningen ook al een transformatie! Het dichtmaken gebeurde met glaspanelen van beneden tot boven. Met het aanbrengen van nieuwe lichtarmaturen en hout aan het plafond kreeg het trappenhuis een eigentijdse uitstraling!

Nu zijn de drie onderdoorgangen aan de beurt voor vernieuwing die toegang geven tot de Wickenburgstraat. Daarvoor heeft Woonstad de architecten DaF in de arm genomen die de uitstraling moeten verbeteren en het gebruik hiervan.

Het plafond wordt, net zoals in de trappenhuizen, voorzien van een andere houtkleur dan nu aanwezig is, waarschijnlijk dezelfde als in het trappenhuis. Daar tussenin wordt  nieuwe isolatie aangebracht ten behoeve van de bovengelegen woningen.

De verlichting wordt vervangen en wordt gecentreerd geplaatst dmv een lichtbalk in de onderdoorgang. Tevens zien we ook op de tekening dat de donkere hoeken worden afgeschermd met panelen . Als laatste staat er ook eventueel een aanpassing plaats aan het trottoir met een andere steensoort!

Inmiddels is men al druk bezig om in een afgesloten deel de vernieuwing te realiseren, en als alles volgens plan verloopt zijn de drie onderdoorgangen in de maand april klaar, laat Woonstad weten!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.