Extra oversteek op de Beverwaardseweg bij Dijkwachtsingel

Dijkwachtsingel krijgt oversteek

Bij de kruising Dijkwachtsingel/Beverwaardseweg wordt een extra oversteek gerealiseerd. Dat bleek tijdens de vergadering van de Gebiedscommissie van IJsselmonde op 15 juni!

Gebiedscommissielid de hr. Van Velden werd door bewoners van de Dijkwachtsingel benadert en gevraagd om te kijken een oplossing te bieden voor de melding m.b.t de oversteek naar het park. Zij vinden dat deze locatie om over te steken nu te gevaarlijk is!

Het wordt veel gebruikt door kinderen die naar het speeltuintje gaan. Mogelijk gaat het om het Skatepark, de Stormpolder en het speelplaatsje aan het Vosbergenpad!

Het tweede punt is dat de uitrit/kruising Dijkwachtsingel voor auto’s hier erg onoverzichtelijk is, vooral als er een auto geparkeerd staat. Bewoners hebben eerder gevraagd om een spiegel, maar die werd afgewezen.

Beverwaardseweg kruispunt met Dijkwachtsingels

Uit het verkeersoverleg van de gemeente Rotterdam kwam dus wel een positief advies op het verzoek om de oversteek te verbeteren. Hierbij wordt gedacht om het aanbrengen van bus-vriendelijke drempels en het realiseren van een middeneiland in de as van de rijbaan, zodat de oversteek gefaseerd kan worden gemaakt door voetgangers.

Het verkeersoverleg verwacht dat het treffen van maatregelen bij de oversteek ook een positieve bijdrage levert aan het zicht om goed te kunnen uitrijden vanuit de Dijkwachtsingel, hierdoor wordt namelijk de snelheid van het verkeer op de Beverwaardseweg geremd.

Het oprijzicht kan nu verminderd zijn als er een bestelbus geparkeerd staat in het parkeervak. Maar dat zal zeer incidenteel voorkomen. Na uitvoering van de maatregelen bij de oversteek kan het betreffende parkeervak altijd nog worden verwijderd als blijkt dat dit noodzakelijk is.

Wanneer de extra oversteek wordt gerealiseerd is nog niet bekend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.