Eindelijk dáár is de lente

Witte prunus

Wat hebben we er lang op moeten wachten, maar vandaag was het de eerste lentedag in optimaforma in de Beverwaard!

Tijd om al dat mooie eens vast te leggen met de camera. Al die prachtige bloesem aan de bomen zijn overal in de wijk te zien. Wit, rose, geel en de paarse kleuren waren te bewonderen in de tuinen van de bewoners van de Beverwaard.

Veelal voerde de clematis en de prunus de ranglijst aan, die laatste in wit en rose. Dit zijn bomen die vaak zeer kort bloeien. In het park langs de A16 is nog weinig blad aan de bomen te bespeuren, maar op de grond tiert het gele speenkruid al welig, en kijk ook eens langs de slootkant. De beschermde Dotterbloem is ook op vele plaatsen te bewonderen in de wijk!

Clematis

In het winkelcentrum aan de Oude Watering was de nieuwe speelplaats overvol met kinderen. Een aanwinst voor het centrum, het mag gezegd worden. De plaatselijke snackbar deed goede zaken!

Jong leven onder de watervolgels laat nog even op zich wachten, maar het aantreffen van jonge pulletjes van de meerkoet in een sloot geeft aan dat het niet lang meer kan duren voordat de sloten er vol mee zwemmen. Eindelijk is de lente daar!!!

Moeder Meerkoet met jonge pulletjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.