Rotebwagen trekt bovenleiding van tram stuk op Schinnenbaan

Stilgevallen tram op de Schinnenbaan
Stilgevallen tram op de Schinnenbaan

Rond de klok van half vijf maandagmiddag trok een wagen van de Roteb de bovenleiding stuk van tramlijn 23 aan de Schinnenbaan in de Beverwaard. Hierdoor kwam het tramverkeer in de wijk compleet stil te liggen, en was de RET genoodzaakt om pendelbussen in te zetten.

De Rotebwagen was bezig op de Schinnenbaan om afvoerputten leeg te zuigen. Op een gegeven moest moest hij de trambaan over om te keren om aan de andere zijde te geraken. De chauffeur had de zuiginstallatie-arm niet ver genoeg naar beneden laten zakken en raakte daar mee de bovenleiding die knapte. De brandweer moest er aan te pas komen om alles in goede banen te leiden, want de bovenleiding lag te knetteren op de tramrail, op dat moment een zeer gevaarlijke situatie voor omstanders.

De service wagen van de RET repareerde uiteindelijk de bovenleiding, maar daar was het probleem nog niet mee verholpen. Het bleek dat zij ook nog verschoven was, en er trekspanning op de draad aanwezig was. Deze draden worden met gewichten normaliter op hun plaats gehouden, en dit moest ook weer hersteld worden. Toch kon de tram die stilgevallen was op de Schinnenbaan verplaatst worden door de stroom op de bovenleiding tijdelijk in te schakelen. Daarna kon de speciale service wagen de bovenleiding weer op orde brengen.

Volgens de calamiteiten coördinator zou de reparatie nog wel even duren. Inmiddels was het toen al acht uur!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.