Gebruikers park Schinnenbaan houden huis

Park Schinnenbaan een rotzooi
Park Schinnenbaan een rotzooi

Het park aan de Schinnenbaan was vanochtend weer een grote puinhoop na een dag van veel gebruikers die hun vertier in het park zochten afgelopen donderdagmiddag en -avond. Meerdere groepen maakten er weer een rotzooi van. Tot midden in de nacht stonden jongeren zich verbaal uit te leven met de nodige drank.

Het park wordt de laatste tijd veelvuldig gebruikt i.v.m. het mooie weer. Uiteindelijk is het park daar ook voor bedoeld. Het nadeel is dat men geen enkele verantwoordelijkheid meer neemt om haar troep in de aanwezige prullenbakken te deponeren. Of het toegestaan is of niet, maar er lagen nu dus ook asresten van een BBQ bij. De nodige flessen waren ook zichtbaar verspreidt in de plantsoenen, en op het gras te vinden. Nog erger zijn dan de glasscherven die op looppaden en gras aanwezig zijn. Het is niet ondenkbaar dat mens en dier gewond kunnen raken. Het assortiment vuil bestond verder uit blik, lege pakjes sigaretten, lege zakjes verdovende middelen, resten van etenswaar, etc….

De gebruikers zijn deels ook hangjongeren die sinds een paar jaar verwezen worden naar het park na aanhoudende klachten op het winkelcentrum. Dat betekent dat jongeren daar zich niet meer mogen ophouden. Vele camera’s werden opgehangen om die maatregel te ondersteunen. Het gebruik van het park is dan wel toegestaan voor hen, maar daar geld wel een alcoholverbod die daarvoor was ingesteld. Het is naïef van de gemeente om nu te denken dat daar gehoor aan wordt gegeven, en dan ontstaan er situaties als deze die al langer een probleem vormen in het park. De politie en stadstoezicht hebben in het verleden regelmatig controle gehouden, maar zijn niet altijd beschikbaar op tijdstippen dat het uit de hand loopt zoals afgelopen avond en -nacht.

Elders in de Beverwaard zijn ook parken waar men zich ophoudt, en het er een puinhoop van maakt. De reactie van de gemeente is ook vrij stug, want zij laten de banken gewoon staan ondanks dat er voor een normale gebruiker geen lol meer aan is om daar te gaan zitten. Het lijkt het kip en het ei verhaal aan het worden. Toch moeten de bewoners telkens zich een weg banen door de rotzooi die de men achterlaat als zij gebruik hebben gemaakt van het park aan de Schinnenbaan. Er wordt dagelijks wel opgeruimd maar het zou beter zijn om nog meer aandacht te schenken aan dit hardnekkige probleem.