Dierenambulance kan in haar onderkomen blijven

Joke Boot en-Piet vanBerkel
Er zal een feestelijke stemming heersen bij de Dierenambulance Rotterdam aan de Cartesiusstraat in Lombardijen – IJsselmonde!
Men was bang dat zij moesten verhuizen, en desnoods weer vanuit huis moesten gaan opereren net zoals zij in 1988 met de Dierenambulance Rotterdam waren begonnen! Anderhalf jaar geleden kreeg zij het bericht dat de gemeente de grond wilde verkopen waar de Dierenambulance nu uitrijdt! Het terrein stond te koop voor 180 duizend euro. Een enorm bedrag om op te brengen!
Vastberaden waren Piet van Berkel en Joke Boot om er alles aan te doen het terrein aan te kopen. Zo werd spaargeld uit de Stichting gebruikt, sponsoren, fondsen en goede doelen werden aangeschreven voor een bijdrage. Dit leverde tot dusver een groot bedrag op, maar nog niet genoeg om het terrein aan te kopen aan de Cartesiusstraat ! Ook het struikelblok was de deadline op 1 september 2020, maar daar kreeg men nog enige respijt op tot nu.
De gebiedscommissie van IJsselmonde nam contact op met de Dierenambulance nadat zij van deze  kwestie hadden vernomen. Uiteindelijk werden politieke lijnen uitgezet richting Leefbaar Rotterdam. De zaak kwam aan de orde tijdens de laatste vergadering van de gemeente Rotterdam op 12 november jl.  Daar werd besloten om het bedrag aan te vullen om het terrein aan te kopen. Daarnaast kreeg de Dierenambulance ook nog een bedrag om het onderkomen op te knappen!
Foto; RTV Rijnmond

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.