Defecte klep was oorzaak lage waterstand Beverwaard

Waterpeil was te laag door defecte installatie

Het waterpeil van het grootste gedeelte van de Beverwaard wordt op peil gehouden door een geautomatiseerde stuw langs de Edo Bergsmaweg, nabij de bebouwing. De stuw bleek onlangs defect te zijn waardoor het waterpeil in de singels in de Beverwaard steeds lager zakte!

Na de vraag aan het Waterschap Hollandse Delta van deze website, hoe het kon dat het waterpeil lager was gezakt, is men gaan zoeken! De storing door het WHD werd daarna gelokaliseerd en verholpen, en de stuw functioneert weer als vanouds.

Het waterschap laat in de reactie weten aan deze website, dat als gevolg van een technische storing van de klep is de stuw omlaaggegaan, waardoor het gehele peilgebied leeggelopen is. Dit was merkbaar in de Beverwaard.

Tevens werd er geconstateerd dat de aanvoer van vers water vanuit het noorden beperkt werd door een verstopte duiker vanwege bladval, deze verstopping heeft men inmiddels ook verholpen.

Inmiddels is het peil in de Beverwaard weer 6 cm gestegen, het duurt normaliter wel weer enkele dagen duren voordat het streefpeil bereikt zal worden. Inmiddels is dat al bereikt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.