Zus & Zo blaast nieuw leven in wijkrestaurant de IJsselburgh

Zus & Zo opent deuren van restaurant in de IJsselburgh.

Het wijkrestaurant in de IJsselburgh is sinds 3 december weer open. Een jaar nadat de sluiting werd aangekondigd, door bezuinigingen van Humanitas, brandt er weer het licht in de keuken, en klinkt er weer muziek in de grote zaal die bij het restaurant hoort!

Dat was geweldig nieuws kort geleden voor de bewoners van het seniorencomplex die zich aan de Schinnenbaan bevindt! De zussen Thea en Petra hebben de stap genomen om het restaurant voor de (wijk)bewoners te heropenen. De naam van het wijkrestaurant klinkt dan ook logisch “Zus & Zo”! Overigens zijn ze bekend met de Beverwaard. Petra woont er nog, en Thea heeft er gewoond, maar woont nu elders in IJsselmonde.

Het restaurant opent in de ochtend om 10:00 uur van voor een bakkie koffie voor de bewoners. Vanaf vijf uur in de middag tot acht uur kan er een maaltijd gegeten worden voor €7,50! Zes dagen per week, behalve op de zondag, kan men er eten!

Afgelopen maandag toen het restaurant voor het eerst haar deuren opende zaten er ruim dertig bezoekers een prakkie te prikken. Het nieuws was als een lopend vuurtje door de Beverwaard via de sociale media bekend geworden! Niet alleen bewoners van het seniorencomplex kunnen er eten, maar ook de overige wijkbewoners kunnen gebruik maken van het restaurant, en een prakkie meenemen behoort ook tot de mogelijkheid.

Het werd de eerste avond flink aanpoten volgens één van de zussen die nu nog hulp krijgen van familieleden die meehelpen met het uitserveren e.d., maar dat is alleen voor de opstart fase. Daarna willen ze gebruik gaan maken door stageplaatsen aan te gaan bieden, daar is men nu mee bezig.

Langzaam aan wil men ook de sfeer wel terugbrengen, het was nu kort dag om de Sinterklaassfeer aan te brengen maar dat komt nog wel! Samen met een groep enthousiaste bewoners vanuit de IJsselburgh staat men open voor een samenwerking!

De laatste week voordat het restaurant haar deuren opende was het wel hectisch. De keuken moest er tip top uitzien, en er moesten nog wat spullen aangeschaft worden. Op dit moment koopt men de etenswaren nog zelf in, maar dat zal over niet al te lange tijd via een leverancier gaan vertelde de kerverse eigenaren van Zus & Zo! De reacties van bewoners van het complex zijn in ieder geval tot nu toe lovend, de gezelligheid komt weer terug in de IJsselburgh!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: