Bussluis dient als fietspad

Bussluis Grote Hagen
Bussluis Grote Hagen

Na de inrichting van het OV-knooppunt aan de Keizerswaard rijden fietsers massaal door de bussluis die daar niet voor bestemd is. Fietsers en voetgangers klagen over ontbreken van het voormalige trottoir, en fietspad dat daar voorheen wel aanwezig was.

Of het nieuwe ‘Hart van IJsselmonde’ ooit afgebouwd gaat worden is nog maar
de vraag. Het nieuwe OV-knooppunt die in december geopend werd is een aanwinst voor het winkelcentrum, maar de inrichting Grote Hagen is men minder enthousiast over.

Voetpad  

Na de herinrichting van deze straat ontbreekt een voetpad aan de
rechterzijde vanaf het centrum, en een gedeelte waar fietsers gebruik van
kunnen maken. Dit komt door dat er een bussluis is neergelegd. Voor de
voetgangers is de optie om aan de linkerzijde te lopen richting de Groene Tuin.
Toch maken voetgangers gebruik van de toelopende weg naar de bussluis en dat kan gevaarlijk zijn omdat bussen van achteren kunnen naderen.

Fietspaden 

Het is voor de fietsers de bedoeling dat zij gebruikt maken van het nieuwe
fietsenverbindingnetwerk op en rond het ‘Hart van IJsselmonde’. Voor de
richting van de Groene Tuin moet men het fietspad gebruiken aan de Kromme
Hagen. Deze is gelegen naast de bibliotheek, maar op een of andere wijze lijkt
die een onlogische ligging te hebben. Men was immers jaren gewend om de Grote Hagen te gebruiken in noordelijke richting.

Fietsnetwerk

De fietspaden gelegen in dat gebied maken onderdeel uit van een fietsnetwerk die aansluit naar andere delen of richtingen van IJsselmonde. Daar valt nog watl op aan te merken dat het fietspad naar Oud IJsselmonde ineens ophoudt. Het fietspad wordt gemarkeerd door een rood/wit hek. Richting Groeninx van Zoelenlaan wordt voorlopig nog niet aangelegd omdat daar ooit in de toekomst nog gebouwd moet worden. De daarbij behorende rotonde zal hierdoor ook nog niet worden gerealiseerd!

Gesloten verklaring genegeerd

Of de fietsers en voetgangers zich ooit zich gaan aan de gesloten verklaring
gaan houden is nog maar de vraag. De Grote Hagen is en blijft de makkelijkste weg om de Groene Tuin te bereiken voor fietsers, en deze maken gewoon gebruik van de bussluis. Dit obstakel zorgt de laatste tijd nogal wat voor ophef bij automobilisten die nog duidelijk aan de nieuwe situatie moeten wennen. Bijna elke week rijdt hier wel een auto schade, hoewel de verkeersborden duidelijk aangeven dat men de bussluis nadert!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.