Defecte straatverlichting gaf kortsluiting

Kortsluiting in straatverlichting
Kortsluiting in straatverlichting

Dat je maar beter een storing van een straatverlichting kan melden bij de gemeente bleek afgelopen maandag. Mensen van de nutsbedrijven waaronder Citiytec en Joulz waren bezig op de Loevensteinsingel om een defect op te sporen bij een straatverlichting. Deze gaf storing in het netwerk en dus ook in een woning omdat deze op hetzelfde netwerk stond aangesloten. Als bewoner is een stroomstoring zoals deze moeilijk op te sporen.

Veelal betreft de storing aan een straatverlichting een defecte armatuur, maar op de Loevensteinsingel moest de straat open gelegd worden om de oorzaak te vinden, en het bleek te gaan om kortsluiting in een van de kabels die leidde naar de straatverlichting. Uiteindelijk komt het allemaal wel weer goed, maar het kan dus tot nare gevolgen hebben tot in een woning of een gehele straat, volgens een van de aanwezige reparateurs.

Defecte verlichting in de buitenruimte kunt u altijd melden via het telefoonnummer van de gemeente 14010 of via de Buitenbeter App op een Smartphone.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.