Verkeersdrukte op A. Volkerlaan Brandweer door Beverwaard

Maandagochtend vroeg moest de brandweer uitrukken naar een straat naast het (oude)politiebureau aan de Beverwaardseweg. Met loeiende sirene trok de brandweerwagen door de Beverwaard. Vreemd! Waarom niet over de A. Volkerlaan?

De reden dat de spuitgasten door de Beverwaard moesten heen rijden was de verkeersdrukte op die weg die toegang geeft tot aan het verkeersplein van de van Brienenoordbrug! Helaas was het druk door een ongeval op de A16, en dat zorgt voor fileleed in IJsselmonde.

Het lag voor de hand dat de aanrijroute in tijd veel sneller was voor de brandweerlieden, via de A. Volkerlaan dan door de Beverwaard? Na de reconstructie, nog niet zo lang geleden, blijkt het de laatste maanden dat deze weg voor veel fileleed zorgt in IJsselmonde. Dit heeft nu dus duidelijk zijn effect op de aanrijroute voor hulpinstanties richting Oud IJsselmonde!

Het ritje door de Beverwaard mag dan wel niet veel meer kilometers bedragen, maar het geeft de burgers van IJsselmonde toch wel te denken of al die wegversmallingen bijdragen aan een vlotte doorstroming van het verkeer?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.