“Opgroeien en Opvoeden” wint armoedeprijs 2016

Armoedeprijs voor Opvoeden en Opgroeien
Armoedeprijs voor Opgroeien en Opvoeden

De prijs van € 500,- die GroenLinks en de PvdA jaarlijks uitreiken aan het beste initiatief op het gebied van armoedebestrijding in IJsselmonde ging dit jaar naar Lombardijen. Co Engberts en Judith Bokhove reikten die prijs uit aan Opgroeien en Opvoeden.

Dat project zit bij de Catullusweg, bij de school het Open Venster. Daar zetten veel vrijwilligers zich met hart en ziel in om de armoede in de wijk te bestrijden. Dat is een steeds groeiend probleem, zeker in een wijk als Lombardijen. “Armoede is niet alleen een financieel probleem, het doet zoveel meer met mensen”, zegt Rachel Heymach. Zij ondersteunt de vrijwilligers.
“Mensen zien met alle regels door de bomen het bos niet meer”, zegt Marjorie Malbons. Bij officiële instanties worden ze als een nummer behandeld. Dan gaat het vaak mis. Zelfwaarde en zelfvertrouwen wordt steeds kleiner”.

Bij “Opgroeien en Opvoeden” gaat het om de mensen en niet alleen om het probleem. Of het nu de kinderkleding bank KIDS is, de hulp met administratie ordenen MAIT, Cute Creative Clothing of de Kids First club, steeds wordt gezocht naar oplossingen op maat. Mensen groeien en krijgen er hun zelfrespect terug. De vrijwilligers zijn enorm betrokken bij hun wijk. Steeds wordt naar verbindingen gezocht, met elkaar en met partners in de wijk.

Opgroeien en Opvoeden wordt gefinancierd door het SKAN Fonds, maar met ingang van 2017 houdt die financiering op. De jury, Co Engberts (PvdA) en Judith Bokhove geeft met de prijs dan ook niet alleen verdiende erkenning aan de vrijwilligers maar ook een steuntje in de rug om volgend jaar verder te kunnen gaan.

Bron: PvdAGroenLinks

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.