Fileleed in IJsselmonde na reconstructie Adriaan Volkerlaan

Na de reconstructie op de Adriaan Volkerlaan voor het IJsselmondseplein staan er op bepaalde tijdstippen van de dag een file!

Deze files begonnen toen  de reconstructiefase was afgerond dit voorjaar. De A. Volkerlaan kende voor heen twee rijbanen met elk twee rijstroken. Na de reconstructie bleef er voor elke zijde maar één rijstrook ter beschikking.

Nu blijkt dat deze verandering van de weg-inrichting slecht uit te pakken op deze doorgaande weg van en naar het IJsselmondseplein, deze geeft dan weer toegang tot de op en -afrit van de van Brienenoordbrug.

Het verminderen van deze capaciteit blijkt grote gevolgen te hebben in de spitstijden. Filevorming reikt dan tot de beide rotondes aan het Klein Nieuwland. De aansluitende wegen van die rotondes waaronder de Kreekhuizenlaan en de Groeninx van Zoelenlaan ondervinden daar ook weer hinder van.

Op het kruispunt met de A. Volkerlaan en de Groene Tuin ontstaan ook de nodige problemen, zeker wanneer tramlijn 23 in deze periode passeert. De VRI’s staan hier namelijk op afgestemd zodat de tram zo snel mogelijk naar de overzijde kan rijden.

Ook blijkt dat Oud IJsselmonde steeds slechter bereikbaarder wordt, want de Koniginneweg is al sinds een paar jaren afgesloten d.m.v. een bussluis, en een ander alternatief is er bijna niet om daar te geraken.

Saillant detail was dat bij de eerste beste calamiteit op de A16 de hulpinstanties niet konden passeren door de file. Uiteindelijk moesten zij via het fietspad, gelegen achter de benzinepomp, de A16 oprijden.

3 antwoorden op “Fileleed in IJsselmonde na reconstructie Adriaan Volkerlaan”

 1. De oplossing kan natuurlijk zijn meer gratIs P&R aan ring rondom Rotterdam maar daar wordt niet over negedacht. Sterker als de wethouder zijn zin krijgt wordt het straks veel drukker want de P&R zie je langzaam aan allemaal betaald parkeren.
  Tijdens voerbalwedstrijden moet je zorgen dat je de supporters zoveele mogelijk van buitengebieden vervoert met OV. Maar nee elke keer me voetbal stroomt heel IJsselmonde vol. File foutparkeren overlast van herrie en stank van de uitlaatgassen tot gevolg. Tijd voor nieuw beleid.

 2. Voor de goede lezer excuus voor de taalfoutjes in me opmerkingen over file ben maar een simpele ongeletterde

 3. Beste Ger.. van mij krijg je een elluf.. voor je vouten..
  Maar komt het niet.. omdat amateurs sprookjes bedenken..
  Die en zoals je wel weet.. nooit uitkomen of zullen werken..
  Met als ”goed” voorbeeld.. haal belijning en stoplichten weg..
  Een zinnig mens.. stopt echt wel voor de tram of bus van rechts..
  Behalve natuurlijk.. de sprookjes bedenkende amateur beambte..
  Die door zijn politieke keuze.. vind dat link(s)en voorrang krijgen..
  Opa Leo..

Geef een reactie