Fileleed in IJsselmonde na reconstructie Adriaan Volkerlaan

Na de reconstructie op de Adriaan Volkerlaan voor het IJsselmondseplein staan er op bepaalde tijdstippen van de dag een file!

Deze files begonnen toen  de reconstructiefase was afgerond dit voorjaar. De A. Volkerlaan kende voor heen twee rijbanen met elk twee rijstroken. Na de reconstructie bleef er voor elke zijde maar één rijstrook ter beschikking.

Nu blijkt dat deze verandering van de weg-inrichting slecht uit te pakken op deze doorgaande weg van en naar het IJsselmondseplein, deze geeft dan weer toegang tot de op en -afrit van de van Brienenoordbrug.

Het verminderen van deze capaciteit blijkt grote gevolgen te hebben in de spitstijden. Filevorming reikt dan tot de beide rotondes aan het Klein Nieuwland. De aansluitende wegen van die rotondes waaronder de Kreekhuizenlaan en de Groeninx van Zoelenlaan ondervinden daar ook weer hinder van.

Op het kruispunt met de A. Volkerlaan en de Groene Tuin ontstaan ook de nodige problemen, zeker wanneer tramlijn 23 in deze periode passeert. De VRI’s staan hier namelijk op afgestemd zodat de tram zo snel mogelijk naar de overzijde kan rijden.

Ook blijkt dat Oud IJsselmonde steeds slechter bereikbaarder wordt, want de Koniginneweg is al sinds een paar jaren afgesloten d.m.v. een bussluis, en een ander alternatief is er bijna niet om daar te geraken.

Saillant detail was dat bij de eerste beste calamiteit op de A16 de hulpinstanties niet konden passeren door de file. Uiteindelijk moesten zij via het fietspad, gelegen achter de benzinepomp, de A16 oprijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.