Bezoekers van de Kuip parkeren steeds meer in Beverwaard

Kruising Rotterdamseweg?Canneburchstraat tijdens Bekerfinale

Bewoners bevestigen aan deze website dat er gisteren supporters van beide bezoekende voetbalclubs de wijk inreden en daar hun voertuigen parkeerden. Volgens bewoners gebeurt dit de laatste maanden ook tijdens de thuiswedstrijden van Feijenoord. Het blijkt dat men regelmatig de wijk induikt om een parkeerplaats te bemachtigen. Dat zorgt voor ergernis daar de Beverwaard in het weekend al vol staat met auto’s van de bewoners zelf, dat men al iets verder moet rijden voor een plaatsje voor hun heilige koe, het is soms zoeken in sommige delen van deze wijk.

De meldingen kwamen vanaf het Vliekplein, en Hindersteinstraat. Deze zijn populair om te parkeren, omdat de locatie vlak bij tramhalte P+R Beverwaard ligt waar men op kan stappen richting de Kuip! Toch zijn er ook momenten dat men achter de plaatselijke supermarkt parkeert midden in de wijk, daar wordt dan de nodige versnaperingen ingekocht voordat men bij de Oude Watering  op tramlijn 23 stapt die hen naar het stadion brengt. Gisteren liep er zelfs een supportersschare midden in de wijk op weg naar de bekerfinale!?

Het voordeel om hier te parkeren is dat men de file vanaf de P+R Beverwaard wil ontlopen na de wedstrijd. Het duurt nogal even voordat men van dit terrein af is, dus de zuidpunt in de wijk is een alternatief om te parkeren!

Ook rondom de tramhalte aan Akkeroord blijkt een populaire plaats om de auto te parkeren. Dit komt mede, zo verklaarde een supporter tegenover deze website, dat het parkeren in de garage van de Veranda naast de Kuip voorheen € 5,= was, en sinds enige tijd nu € 15,= kost.

Zie daar het waterbedeffect van dit beleid wat geboren is. Parkeren op afstand lijkt een goede zaak, maar mag dit ot overlast leiden in de wijken daarbuiten waaronder de Beverwaard? Hoe moet het straks wel niet in de toekomst met het nieuwe stadion? Hoe gaat men voorkomen dat de Beverwaard in de toekomst volloopt met parkerende supporters of bezoekers van de Kuip. Immers is het OV ritje voor de supporters van Feijenoord gratis naar de Kuip, deze is in de seizoenkaart verwerkt!

Bezoekers voor de Kuip parkeerden dus gisteren ook in de Beverwaard! Vooraf aan de finale van de KNVB bekerwedstrijd reden supporters de wijk in om daar te parkeren. Ondanks de combiticket die vooraf via de KNVB verkregen was! De toegang tot de wedstrijd alsmede het parkeren, en het vervoer per OV van -en  de voetbaltempel op Rotterdam Zuid was hierdoor prima geregeld. Voor diegene die geen combiticket hadden werden weggestuurd aan de P+R Beverwaard en zochten een parkeerplaats in de naastgelegen wijk. De supporters werd hen geen strobreed in de weggelegd om de wijk in te rijden, omdat daar geen controle op is!

De komende zomermaanden staan er concerten op het programma in de Kuip die vele bezoekers zullen trekken, waaronder Marco Borsato vier concerten, Rammstein, en het evenement Monster Jam! Hoe het e.e.a. geregeld is van parkeren en vervoer er naar toe is nog niet geheel duidelijk.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.