Bewoners vrezen afbreken deel van boom

Wilg Geullestraat tussen rijtjeshuis

Het is een kwestie van tijd dat de boom het een keer gaat begeven! Met angst en beven zien de naaste buren het onheil letterlijk op hun dak afkomen als dat daadwerkelijk gaat gebeuren dat een deel van de Wilg afbreekt.

Inmiddels hebben deze bewoners vorig jaar de gemeente benadert of zij niet kon bemiddelen in deze zaak dat de boom deels gesnoeid kon worden. De bewoner van de koopwoning schijnt bekend te zijn, maar die woont voorlopig even elders. Dus hun laatste optie was de gemeente aan te spreken over deze boom die grotendeels wel in de buurman zijn tuin staat, maar ook over de erfgrens met de gemeente.

Daar tussen ligt nog een voetpad waar men veel gebruikt van maakt, die situatie lijkt toch onveilig als de boom echt omgaat? Er vallen nu al regelmatig takken af, dit i.v.m. slecht onderhoud! Sterker nog een flinke tak hangt nu los en die zou zo maar eens naar beneden kunnen vallen.

Dat zou met de eerst volgende storm zomaar kunnen gebeuren, getuige de laatste storm in de eerste week van het nieuwe jaar. Toen gingen bij allebei de buren de schuttingdelen om! De wind stond toen dwars op het rijtjeshuizen die gelegen zijn aan het park langs de A16. Het is dus 90% kans dat een deel van de Wilg, waar het nu omdraait, dat die op het dak terecht komt als deze afbreekt.

De gemeente heeft de situatie wel onderzocht, maar omdat de boom in een tuin staat van een particulier kan men niets doen. De verontrustte bewoners hebben een boomexpert aangesproken die vorig jaar bezig was in het park. Die beaamt wel het gevaar van de Wilg. Er blijft namelijk water in staan op dat punt waar de boom zich in tweëen splitst. Het is niet ondenkbaar dat een deel van de boom kan afbreken door houtrot op een gegeven moment, bijvoorbeeld met een harde windkracht!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.