Gaslucht Cannenburchstraat

Gaslucht onderzoek door brandweer Cannenburchstraat

Afgelopen avond moest de brandweer rond de klok van 20:15 uur uitrukken voor een melding van een gaslucht in de Beverwaard. Een bewoner die in de Ter Wormstraat woonde op de grens met de Cannenbucrhstraat had 112 gebeld.

De brandweer onderzocht waar de gaslucht vandaan kwam met meetapparatuur, in eerste instantie in het rioolstelsel. Daarna ook bij de bewoner in zijn kelder die de melding had gemaakt. Om explosiegevaar te voorkomen ging de Cannenburchstraat op slot voor al het gemotoriseerde verkeer.

Een klein uur later arriveerde Stedin om de zaak verder te onderzoeken, daarbij werden op meerdere plaatsen in de grond hoge waardes gas gemeten.  Uiteindelijk moest men de straat op meerdere punten openmaken om te ontdekken waar de gaslucht vandaan kwam, maar na twee uur van de melding had men deze nog niet gevonden.

Of het te maken heeft met de vernieuwing van de leiding die onlangs vervangen werd in de Cannenburchstraat moet nog blijken.

Brandweer maakt zich nuttig.

De brandweer bleef voor de veiligheid al die tijd ter plaatse, en maakte zichzelf nuttig om een bewoner te helpen met het weghalen van een afdakje bij een woning. De bevestiging hiervan was niet zo best meer, en hing scheef!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.