Gezonde bomen uiteindelijk tegen de vlakte op de Molecatensingel

Stompen alleen nog zichtbaar gekapte Populieren.

Op de Molecatesingel zijn uiteindelijk ook nog de twee overige Populieren gekapt. Nadat eerder tijdens de storm afgelopen week één van deze drie om viel tegen een woning is er besloten om de andere twee ook weg te halen. De schade bleef overigens beperkt tot de dakkapel van een woning.

Volgens de gemeente hebben bewoners aangegeven dat de twee overgebleven Populieren in de nabijheid, die nu ook uiteindelijk gekapt zijn, ten tijde van de storm ook gevaarlijk stonden te wiebelen.  Dit is meteen onderzocht door de boomexperts, en inderdaad bleek dat doordat de ene boom omgevallen was door de storm de andere twee instabieler waren geworden. Vanwege de veiligheid is besloten om de twee bomen ook te kappen.

Het is bekend dat in 2013 de gemeente deze bomen ook al weg wilde hebben, toen was de reden dat de boomwortels van de Populieren problemen veroorzaakte aan het voetpad! Dit was deels terecht, omdat de zware voertuigen van de gemeentereiniging en het verzakken van het voetpad daar mede debet aan waren.

Wie vandaag aan het einde over de Molecatensingel loopt t.h.v. de Beverwaardseweg ziet dus dat de overige twee Populieren ook zijn gekapt. Troosteloos liggen de de boomstammen in stukken gezaagd op de groenstrook te wachten totdat deze afgevoerd zullen gaan worden. De bomen waren een prachtig aanzicht voor de wijk, maar laten nu een gapend gat achter die weer opgevuld moet worden met nieuwe jonge bomen! Niet duidelijk is of dat gaat gebeuren.

Troosteloos aanblik, in stukken gezaagde Zilverberken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.