Bewoners in gesprek met gemeente na snoeibeurt randpark Beverwaard

Afgelopen dinsdag hadden een aantal bewoner(s) een gesprek met de uitvoerder die de grote snoeibeurt begeleidde in het randpark in de Beverwaard.

Een hoop bewoners hadden geen begrip, want zij zagen het groen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zo langzamerhand begint er enige begrip te ontstaan bij sommige bewoners waarom er zo drastisch is ingegrepen is in het park. Daarbij hoort een stukje uitleg die men op enige wijze had gemist.

Samen kijkend met de bewoner(s) over het vak waar een flinke kap heeft plaatsgevonden staan nu alleen nog omgezaagde stammen. Deze gaan weer uitlopen, en daar tussen hebben we ook weer nieuwe bomen geplant, aldus van Motman.

Natuurlijk geeft het een ander aanzicht, en dat moet wennen, maar andere boomsoorten gaan nu opvallen. Motman wijst op de Sierkers! Ook zijn vakken vol geplant met allerlei soorten struiken. Nu moet je nog goed kijken om deze te ontdekken, maar als straks de natuur zijn werk gaat doen gaan we dit zeker snel zien.

Op dit moment wordt er ook nog bekeken hoe men de voetpaden gaat aanpakken. Deze hebben ook onderhoud nodig. Voorlopig zijn we klaar met deze grote inhaalslag t.a.v. het groen, en ter controle was ik hier aanwezig om te zien hoe het resultaat is geworden, zei van Motman.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.