Auto schutter schietpartij Ridderkerk mogelijk gevonden aan Regenboogkade

Regenboogkade in IJsselmonde
Regenboogkade in IJsselmonde

De politie denkt de auto gevonden te hebben die gebruikt werd bij een dodelijke schietpartij op een nog steeds onbekende man maandagavond in Ridderkerk.

De auto, een grijs-zwarte BMW uit de 3-serie, werd dinsdag gevonden langs het water aan de Regenboogkade in Rotterdam-IJsselmonde. Deze wagen bleek eerder dit jaar ergens anders in Nederland gestolen te zijn.

De politie gaat ervan uit dat de BMW als vluchtauto is gebruikt bij de schietpartij aan het Seringenplantsoen in Ridderkerk een dag eerder. De daders gingen er toen vandoor in een donkere auto.

De politie weet overigens nog steeds niet wie het slachtoffer van de schietpartij is. Hij zat in een zwarte Smart die op de parkeerplaats bij de flats aan het Seringenplantsoen stond geparkeerd.

De recherche is maandagavond direct een onderzoek gestart. Daarbij werd ook gesproken met omstanders die eventueel iets gezien hadden. Een dag later is een team van 20 politiemensen geformeerd.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en heeft nog veel vragen. Zo wil het team weten of iemand maandagavond de iemand in de buurt van de Smart heeft gezien, maar ook of iemand de BMW heeft gezien.

Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die de BMW in de nacht van maandag op dinsdag in de buurt van de Regenboogkade heeft gezien en of iemand mensen daar heeft zien overstappen in een andere auto.

Bron: RTV Rijnmond 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.