Beter gevoel bij kunstlichtproject Koninginnewegtunnel

Hyperspeed tunnel
Hyperspeed tunnel
De Koninginneweg in Oud IJsselmonde heeft er verlichting bij gekregen. Donkere tunnel prettiger om er door heen te fietsen, en te lopen na aanbrengen kunstlichtproject Hyperspeed.
Menig passant had geen prettig gevoel in de tunnel aan de Koninginneweg in Oud IJsselmonde als men daar gebruik van maakte. De tunnel die behoort tot het IJsselmondse verkeersplein aan de van Brienenoordbrug, gebouwd begin jaren zestig, heeft nog steeds een vrij oude verlichting qua kleur.
Opdracht
De deelgemeente in IJsselmonde heeft het bedrijf Mothership opdracht gegeven om dit onbehaaglijke gevoel weg te nemen, en een oplossing voor het probleem te bedenken. Samen met leerlingen van de Willem de Kooning Acedemie uit Rotterdam kwam dit kunstlichtproject uit de bus rollen. Het aanbrengen heeft wat langer op zich laten wachten omdat de tunnel lekkage had door kwelwater. Afgelopen week op donderdag 23 januari is het lichtproject, getiteld “Hyperspeed”, aangezet onder toeziend oog van de leerlingen van de van Brienenoordschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.