Beschoeiing te hoog voor jonge eenden

Jonge eenden, foto via wijkbewoonster Wilma Gonsalvev

Wijkbewoonster Wilma Gonsalvez maakt zich zorgen over de kleine eenden in de sloot bij haar gelegen tussen de  Wickenburgstraat en Mezenbroekstraat. Op dit moment zijn er daar al jonge kuikens te bewonderen, maar die kunnen de slootkant niet opklimmen.

Al jaren vertoeven daar allerlei soorten watervogels die daar op de slootkant verblijven en makkelijk het water konden verlaten, maar nu niet meer! Het probleem is ontstaan nadat vorig jaar de beschoeiing daar werd vernieuwd, en deze is veel hoger dan de oude. Een volgroeide eend kan nu nog makkelijk uit de sloot komen, maar Wilma ziet nu dat de jonge kuikens het moeilijk hebben, zij kunnen er namelijk nog niet uit door een te groot hoogte verschil tussen het water en de beschoeiing! Ze vreest dat deze het niet zullen overleven!

Oploopje voor jonge eenden

Inmiddels heeft ze zelf wel een trapje aangelegd in de sloot voor de watervogels, maar vraagt haar omwonende via deze website dit ook te doen. Tevens gaat zal contact opnemen met de gemeente om te vragen of hun ook één of twee trapjes willen plaatsen!

Sloot tussen  Wickenburgstraat en Mezenbroekstraat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.