Bananenplant trekt veel aandacht

De bananenplant in een tuin op de Schinnenbaan trekt de laatste tijd veel aandacht!
Beverwaarder van het eerste uur Frits plantte een paar jaar geleden vijf jonge bananenplantjes in zijn achtertuin. Nu na een paar jaar zijn ze zo hoog gegroeid dat menig passant er even stil bij staat bij de tuin van Frits om deze planten te bewonderen!

Veelal krijgt hij hier vragen over waarom de planten zo groot zijn? Misschien dat ze goed gedijen in de grond, zegt Frits? Andere bewoners die hij spreekt zeggen dat hun planten lang niet zo groot zijn als die van hem. Inmiddels zijn de planten van Frits toch al ver boven de twee meter gegroeid.

Bijzonder zijn bananenplanten niet, maar als zij in een klimaat zoals Nederland zo hoog opgroeien is dat wel bijzonder? De laatste twee jaar was ons zomerklimaat zeer warm! Misschien heeft de plant daardoor een groeispurt gekregen, of staat hij op de juiste plaats in de tuin?

De laatste vraag die nog rest, of er misschien volgend jaar een tros bananen aan de planten hangen? Frits lacht en kijkt toch wel een beetje trots naar zijn bananenplanten. De mooie grote groene langwerpige bladeren bewegen nauwelijks op deze mooie dag in september. Volgend jaar bananen uit Beverwaard? Je zou er geen stuiver op inzetten met een weddenschap, maar wie weet……..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.