Baggeren met een hindernis

Baggerschuit steekt over bij de Westerflierstraat

Vandaag waren er weer baggerwerkzaamheden in de Beverwaard. Deze waren twee weken uitgesteld door de dikke aanwezige ijslaag op de sloten in de Beverwaard door het winterweer de afgelopen tijd. Daardoor heeft het bedrijf GKB twee weken uitstel gekregen van het Waterschap Hollandse Delta om tot 1 april de klus te klaren in de wijk.

Inmiddels begint het leven in de sloten op gang te komen, maar dit is een overmacht situatie, volgens een medewerker van het bedrijf! De boswachter controleert of er geen broedende vogels aanwezig zijn als er gebaggerd wordt!

Waterwegen

Voorlopig zijn ze nog dus wel even bezig met baggeren, daarbij aangtekend dat niet alle sloten gedaan worden. Het onderhoud behoort namelijk tot meerdere instanties oftewel als genoemde onderhoudsplichtige.

Op het kaartje hiernaast is dat goed te zien! De donkerblauwe lijnen zijn sloten die onderhouden worden door het Waterschap. De gele lijnen vallen onder de gemeente van Rotterdam. De lichtblauwe lijnen worden onderhouden door Rijkswaterstaat, omdat deze sloten behoren tot de infrastructuur van de A16!

Vanmiddag was er even een kleine plaatselijk opstopping voor verkeer! Voornamelijk auto’s moesten lang wachten op een overstekende baggerschuit, en dat was een spannend moment, want deze moest over een aantal betonneblokken gehesen worden door een shovelmachine bij de Westerfliestraat. Bij het te water gaan moest deze opletten dat hij de duiker (verbinding tussen twee sloten) niet raakte!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.