Rondslingerende deelfietsen opgeslagen op AZC terrein

Foutgeparkeerde deelfietsen opgeslagen op het AZC terrein.

Er is steeds meer weerstand te bespeuren onder de bewoners van Rotterdam t.a.v. de deelfietsen in hun stad. De politiek was positief over deze ontwikkeling voor haar stad toen de eerste deelfietsen na de zomer van 2017 in de buitenruimte waren te vinden, en te gebruiken.

De euforie is behoorlijk omgeslagen de laatste maanden, en de onlangs vertrokken wethouder Langenberg kondigde maatregelen aan! Voor de zomer moeten de deelfietsaanbieders hun zaakjes op orde hebben.

Direct na de vele overlast van de fiesten vorig jaar in augustus zijn er nog wel afspraken gemaakt met oBike. Er kwam een WhatsApp-nummer 0622512364 voor Rotterdammers om overlast te melden.

Ook gingen medewerkers van oBike de Rotterdamse wijken in om fout geparkeerde fietsen op te sporen en weg te halen. Dat blijkt deels gebeurt te zijn, want er staan toch, bijvoorbeeld in de Beverwaard, nog genoeg van die gele deelfietsen op plaatsen waar zij niet horen te staan.

Dan is de vraag waar laat je al die fietsen? Het lijkt erop dat de foutgeparkeerde fietsen die weggehaald zijn hun weg gevonden te hebben op het AZC terrein aan de Edo Bergsmaweg worden opgeslagen op een basketbalveld.  Of is dit een nieuwe lading om in het cicuit van Rotterdam ingezet te worden? Tientallen fietsen met een geel label staan daar in afwachting voor retour naar de eigenaar? Het kost normaal twintig euro om je rechtmatige fiets terug te krijgen bij de gemeente.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: