Slecht onderhouden boom alsnog gekapt

Boom gekapt aan de Geullestraat

De grote boom aan de Geullestraat in een tuin van een particulier is alsnog  gekapt vandaag. Waarschijnlijk op last van de gemeente?

Bewoners klaagden al langer over de slecht onderhouden boom. Bang dat deze om zou vallen op een ander huis of takken die op het voetpad zouden vallen welke gelegen is tussen de twee huizenblokken waar deze boom aan gesitueerd stond.

Tijdens de storm van afgelopen januari zat de angst er dan ook in bij de naastgelegen bewoners dat de boom het niet zou houden. Wonderwel bleef de boom overeind, maar de schuttingen langs het voetpad overleefden de storm niet. Als luciferhoutjes waren deze afgeknapt.

Bewoners kregen bij de gemeente dan wel gehoor, maar deze zag geen aanleiding om de boom weg te halen. Hij stond namelijk op particuliere grond! Dus die was verantwoordelijk voor het gevaarte. Helaas was de bewoner niet bereikbaar om deze te manen wat aan de boom te gaan doen.

Uiteindelijk heeft de gemeente toch de beslissing genomen om de kolossale boom door een aannemer weg te laten halen! Vandaag werd deze tot 20 cm boven de grond afgekapt. Daar moest een flinke hoogwerker voor aan te pas komen, en een machine die de dikke afgezaagde stukken naar beneden transporteerde richting de houtversnipperraar. Net na de middag was de klus klaar! Het voetpad was hierdoor enige tijd afgesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.