Anti-scooteractie op wandelpaden

24 april start controle op scooters en brommers in Beverwaard
24 april start controle op scooters en brommers in Beverwaard

De politie in de wijk Beverwaard begint op 24 april met een handhavingsactie voor zeven voetgangersgebieden. Het gaat om het weren van scooters en brommers uit de wandelgebieden aan de Molecatensingel, Alerdincksingel, Loevesteinsingel, Rhijnauwensingel, Nemelaersingel, Valkenburgsingel en Deurnesingel.

Het startsein wordt de 24ste gegeven met de plaatsing van het verkeersbord ‘Voetgangersgebied’ met het onderbord ‘uitgezonderd fietsers’ door portefeuillehouder Wouter Boonzaaijer.

Hoge snelheid
De paden langs de singels in de Beverwaard zijn oorspronkelijk ingericht voor zowel voetgangers als (brom-)fietsers en scooters. Omdat de voordeuren van de woningen direct grenzen aan het pad levert dit gevaar op. Bewoners die hun woning verlaten, zien scooters en brommers, die vaak met hoge snelheid rijden, te laat.

Scooters weren
Vorig jaar heeft het bestuur van IJsselmonde besloten om bromfietsen en scooters van deze paden te weren. De paden zijn nu officieel bestempeld als voetgangersgebied, met uitzondering van fietsers. Er zijn echter geen fysieke aanpassingen mogelijk om brommers en scooters te weren. De paden moeten toegankelijk blijven voor hulpdiensten en voor motorvoertuigen voor gehandicapten en rolstoelers.

Bron: Dichtbij.nl