Beverwaarders ontvangen brief met schroeven erin

schroeven

Duizenden bewoners van de wijk Beverwaard hebben een brief met een schroeven-set van de deelgemeente ontvangen. Behalve tips van de politie bevat de envelop twee zogenoemde eentoersschroeven, waarmee bewoners hun woning extra kunnen beveiligen.

Aanleiding voor de schroevenbrief is dat Beverwaard de laatste weken te kampen heeft met woninginbraken, waarbij de glaslatten worden verwijderd. Onderzoek heeft uitgewezen dat 80 procent van deze inbraken door gelegenheidsinbrekers wordt gepleegd. Deze inbrekers zijn uit op gemak en snel succes. Ze gebruiken hierbij vaak een schroevendraaier voor het openen van deuren of ramen.

Glaslatten
Een van de inbraakmethodes die de laatste tijd vaak wordt toegepast, is het verwijderen van glaslatten. Na het verwijderen van de glaslatten kan het raam eenvoudig uit de sponning worden verwijderd. Door de ontstane opening kan de inbreker vervolgens een woning betreden met alle nadelige gevolgen van dien.

Uitgedroogde kit
Uit onderzoek in de Beverwaard is gebleken dat bij veel woningen de glaslatten met kleine spijkertjes zijn vastgemaakt. Ook is de kit vaak uitgedroogd. Door een klein stuk gereedschap tussen de glaslat en het kozijn te plaatsen, kan de glaslat in de meeste gevallen eenvoudig worden verwijderd.

Bron: Dichtbij.nl