Aannemer start met herinrichting park de Twee Heuvels

In het voorjaar van 2018, voor het broedseizoen, waren er al diverse bomen gekapt in het park de Twee Heuvels. Dit was de eerste aanzet tot de herinrichting van het park tot veel verdriet van de (honden)liefhebbers die daar al jaren daar dagelijks komen! Het park vormt straks als het klaar is een onderdeel van het stadionpark die meer bezoekers moet trekken door deze herinrichting met name op het vlak van recreatie!

Ook vandaag zijn er weer genoeg liefhebbers, waaronder ook hondeneigenaren, die het park bezoeken. Veel plezier beleven ze niet op dit moment, want een groot gedeelte van het park aan de oostelijke kant met bruggen zijn afgezet met hekken. “We hebben nu nog maar weinig om te wandelen” benadrukt een hondenbezitster. Even daarvoor stond ze nog te kijken voor één van die hekken die voor haar de toegang versperde tot de brug.  Daarachter waren traktoren bezig om de grond te bewerken.

De komende maanden begint de aannemer daar met de herinrichting. Dit duurt tot en met eind december van dit jaar. Daarna zal het overige gedeelte worden aangepakt, want het hele project duurt tot eind december 2019, dan moet het allemaal klaar zijn!

Even verderop zit een visser al sinds de ochtendgloren naar zijn hengel te turen, de vangst is vandaag mager! Hij vraag zich niet af wat men allemaal aan het doen is in het park, hij als niet IJsselmondenaar gooit er graag en hengeltje uit. Volgend jaar zal hij dus een andere visstek moeten zoeken!

De bezoekers van dit park begrijpen nog steeds niet waarom dit mooi stukje groen in IJsselmonde op de schop gaat. Wie door het park wandelt hoort en ziet de vele vogels. Even wordt dit overstemd door het maandelijkse alarm om 12:00 uur. Daarna gaat het vogelconcert vrolijk verder. Het valt te begrijpen wat de bezoekers van dit park bedoelen met dit stukje natuur op Zuid!

Ook viel de huizenbouw naast de Dwarsdijk, welke grenst aan het park de Twee Heuvels, rauw op hun dak maar erg gaan geluiden op dat de aantallen van de nieuwbouwhuizen drastisch naar beneden zijn bijgesteld!

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: