Gemeente wil af van vastgoed, schoolgebouw op Zomerland verkocht

Schoolpand verkocht op Zomerland

Het is al langer bekend dat Rotterdam van haar vastgoed af wil. De kosten van onderhoud aan die gebouwen zijn vaak hoog omdat het vaak oude gebouwen betreft. Het schoolgebouw aan de van welke stamt uit 1961, is nu verkocht!

Het oude schoolgebouw aan de van Wijngaardenlaan 1 in de wijk Zomerland in IJsselmonde is verkocht door de gemeente Rotterdam aan Stichting Firmitas.

Het nieuws over de verkoop van het gebouw zorgde daar nogal voor opschudding in de wijk, daar men niet wist aan wie het verkocht ging worden! Nu blijkt het dus verkocht te zijn aan een stichting die sinds 2015 al gecontracteerd staat als zorgaanbieder voor jeugdigen met een beperking voor de gemeente Rotterdam.

Op dit moment zijn er nog twee bedrijven die gebruik maken van het oude schoolpand. Sinds 2016 waren er geïnteresseerden in het pand en hadden het bezichtigd, maar tot een koop kwam het tot nu toe nooit! Uiteindelijk is Firmitas dus de nieuwe eigenaar geworden van het gebouw. Wanneer zij deze gaat betrekken is nog niet bekend laten zij weten!

De organisatie die het pand beheerde, op antikraak basis, voor de gemeente heeft laten weten dat de twee gevestigde bedrijven deze maand juni het gebouw al moeten verlaten. Zij zullen elders onderdak moeten vinden.

In de Beverwaard wordt er sinds enige jaren ook een schoolpand op deze basis beheert, maar of deze op de nominatie staat om uiteindelijk verkocht te worden is niet bekend! Wel is er een lijst voor IJsselmonde aanwezig met daarop de panden die in de toekomst verkocht gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.